Detektiverna är en serie för nybörjarläsare om barnen Tim och Tove och spårhunden Ludde som löser spännande mysterier.En riktigt bra lättläst serie både vad gäller text och bild.
BTJ, Häfte 14, 2015. / Lektör Christina Wedenmark.


Hundtjuven

Ludde försvinner spårlöst. Vad har hänt?

Guldskatten

Tim och Tove hittar stöldgods när de leker med Ludde i parken.

Inbrottet

Detektiverna smyger på tjuvar som har brutit sig in i många hus under sommaren.Illustratören Lisa Moroni


Jag heter Lisa, är född 1983 och bor i Tyresö. Mitt jobb är världens bästa. Jag skriver och illustrerar barnböcker. I hela mitt liv har jag älskat att skriva och rita. På gymnasiet gick jag estetiska programmet med inriktning på konst och formgivning. Efter det har jag haft en massa olika jobb och ett tag var det foto som gällde. Sen gav jag mig ut i stora vida världen och bodde i en ryggsäck och tänkte att det var så jag ville leva länge till. Men tillbaka i Sverige råkade jag bli kär istället. Och är man kär så vill man ju inte åka iväg någonstans.

En regnig dag när jag satt och grubblade över livet insåg jag till slut vad det var jag ville göra, förutom att vara kär. Egentligen var det ganska självklart. Jag hade nog bara inte varit mogen att satsa på det tidigare. Så nu när jag visste att jag ville göra barnböcker satte jag mig ner och började rita och skriva. Och sen har jag inte slutat! 2008 gick jag "barn och ungdomslitteraturlinjen" på skrivarakademin. 2012 blev jag mamma till min underbara dotter. 2013 kom mina första böcker ut. Ja, det hände väldigt mycket på en gång!

Det som jag tycker är härligast med att göra böcker är att jag blir helt uppslukad av det. När jag jobbar med en bok befinner sig en del av mig i den världen även när jag inte sitter och skriver eller ritar. Inspiration och idéer får jag av mycket här i livet. När jag går i skogen med hunden, händelser i vardagen, drömmar, böcker, filmer, bilder och av min roliga finurliga unge.